Seneste Nyt
VELKOMMEN til Fonden Unika’s hjemmeside. Her vil vi forsøge at fortælle kommende beboere, pårørende og behandlere om vores daglige liv i Over Vindinge. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Bedste hilsner
Niels Hvid Neimann

Kreativitet og Fritid


Fritiden går med mange forskellige aktiviteter – internt er det kreative aktiviteter, hestene eller andre af dyrene. Uden for huset er der en tradition for, at gå til fitness og zumba.


Vi tilbyder den unge flere muligheder for udfoldelse såvel eksternt som internt bl.a. rideundervisning, motion, idræt, naturoplevelser, endags ture og koloniophold m.m..

Dyrehold
Kontakten med dyr prioriteres højt i opholdsstedet og er en fast del af dagligdagen. Heste, hunde og katte, passes og plejes. Formålet er stimulering af sanserne, opleve ansvar, glæde og sammenhold med andre via deltagelse i ride lejer og dyrskue m.m.

Hestestalden
Hestestalden er til fri afbenyttelse ifølge med en pædagog. Retningslinjer for ophold i stalden og kontakten med hestene er beskrevet og ophængt et synligt sted. Opholdsstedet råder over tre heste samt en ekstra på låne basis. I alt to rideheste og to små ”hyggeheste”. Udstyr i form af sadler og andet opbevares i tilknytning til stalden og er nemt at få adgang til. Det er muligt at ordne hestene på et praktisk gangareal i forbindelse med de fire bokse og bag ved staldbygningen er der en ridebane.
 
Sy værksted
Vi har alt til rådighed i forbindelse med syning. Symaskiner, nål, tråd, sakse, stof, garn m.m. Remedierne opbevares i depot og tages frem ved lejlighed i bo-husets fællesstue. Her er der et velegnet bord til formålet.
 
Spil m.m.
Der er mulighed for at spille Wii. Kort og bræt spil opbevares i reol og bruges flittigt. TV har forskellige kanaler med underholdninger og er ligeledes forsynet med adgang til udlejningsfilm.
 
Udeaktiviteter
I haven ved Bohuset står der en trampolin på græsplænen. Isommerhalvåret flyttes den lidt til side for at gøre plads til et større badebassin.
 
Opholdsstedet har et cykelskur med cykler til alle. Er det dårligt vejer køres der af sted i opholdsstedets lille bus f.eks. til Næstved eller København på endags tur eller andet udflugtsmål.
  
Keramikværksted
Keramikværkstedet er pt. under ombygning, men vil blive til fri afbenyttelse ifølge med den ansvarlige pædagog. Ler, glasur og andre råvarer vil blive opbevaret tilgængeligt med tydelig afmærket sikkerheds anvisning. Værktøj, drejeskive, ovne og arbejdsborde bliver placeret rundt i lokalet og ville komme til at udgøre forskellige arbejdspladser, tilpasset forskellige fremstillings teknikker. Alle med god belysning og med omtanke for rigtig arbejdsstilling.
 
Keramik vil blive benyttet som et terapeutisk tilbud til den enkelte, og vil komme til at foregå i ”Det gamle pottemageri” på Bygården. Det at forme og udtrykke sig i ler - stimulere sanserne - giver oplevelse af glæde, stolthed og styrker her igennem selvværd. Den enkelte vil få udleveret sit eget personlige forklæde og værktøj som vil blive opbevaret i skab med lås. Det forventes at keramikværkstedet kan tages i anvendelse, efteråret 2012.
  

Fonden Unika - Over Vindingevej 21, 4760 Vordingborg - Mob. 2625 5538 - E-mail: info@fondenunika.dk