Generelle nyheder

 
11-09-2017   

Nyhedsbrev sommer 2017

Hej ! Så er vi her igen, med lidt nyheder fra Unika. Selv om vi har sunget flere regnvejrs – end solskins sange i løbet af sommeren, har vi alligevel nydt sommeren og hvad den har budt på af grill aftener, strand dage og aktiviteter i naturen. I løbet af foråret, er der flyttet 2 nye piger ind på Unika, og deres største interesse er heste. Så efter en lille pause fra Askov rideskole, er det dejligt igen, at være her og se pigerne nyde at modtage undervisning på hesteryg, som de kan bruge på Unika´s heste. – Og det bliver en fornøjelse igen at ledsage pigerne til stævner og andre arrangementer på rideskolen. Unika havde kort før sommerferien, den stolthed at deltage til demission for en af Unikas piger, som har afsluttet 9. klasses eksamen, med et flot resultat. – og for at fejre det med manér, og da en anden pige samtidig havde fødselsdag, tog Unika en tur på Bakken. Her forlystede pigerne sig i timevis, og var alle godt brugte, da Unika vendte næsen hjemad igen. Ture til Bon Bonland, stevnsklint, tirsdagsmarked i Stege og sidst ”Vi elsker 90,erne ” koncert i Næstved, hvor pigerne rigtig kunne synge med på Aqva´s kendte sange, er det også blevet til i løbet af sommeren, og de fleste piger har været på koloniture med deres skoleklasser. Ferieturen gik til Djursland, hvor vi havde lejet en hytte på en campingplads. Her var en lækker stor swimmingpool, som pigerne rigtig fik benyttet, og Djurssommerland skulle vi selvfølgelig også til. På Unika har pigerne nydt at plaske rundt i vores kæmpe badebassin, og nydt at sidde ved bålet på en lun sommeraften og bage snobrød og skumfidusser. Bohuset har i løbet af sommeren fået renoveret badeværelset – og det er bare blevet flot og pigerne er meget glade for det nye look. Snart begynder efteråret og vinterens aktiviteter – her skal en gå til zumba, en til bowling et par stykker, som beskrevet til ridning, en anden til guitar undervisning, og så har vi et par piger, som går til ride terapi på Møn, en aktivitet de har stort udbytte af. Som ny aktivitet tilbydes pigerne keramik undervisning på Unika hver onsdag, og de glæder sig allerede til at arbejde med leret og få sat nogen hjemmelavet julegaver i produktion.
 
17-05-2016   

Nyhedsbrev / vinter og forår 2016

Så kom foråret endelig og solen skinner dejligt på os alle sammen. Ude i haven er blomsterkukkerne sat frem og havestolene bliver allerede flittigt brugt. Vinteren bød på en lang række oplevelser for pigerne. – ikke mindst har der været gang i kæresteriet for en del af dem. – Men som det så ofte sker, bliver kæresterne hurtigt skiftet ud, og det er jo helt naturligt for piger i teenager alderen... Biografture var en yndet aktivitet, samt teaterture i lokal området. Pigerne var bl.a. i Vordingborg og se Vordingborgsskolens teater opførsel ”Lucky Luke” og Teaterbygningen Fanefjords opførsel af ”Columbus”. Rigtig gode oplevelse, værd at mindes. Midt i december afholdt Unika sin traditionelle jul for pigerne med alt hvad der hører sig til – risalamande, julesalmer- og sange og selvfølgelig en masse gaver til alle. Det føltes rart med stemning af højtid og stearinlys i det grønne træ med stjernen i toppen. I vinterferien gik turen til København med shopping på Strøget, og derefter videre til Forum for at se ”Disney on Ice”. En forestilling pigerne syntes var utrolig flot. Den 20. februar afholdt Unika fastelavnsfest. Her blev der slået katten af tønden, spist lækre fastelavnsbolle og drukket varm cacao. Nogen af pigerne havde en veninde eller kæreste med og alle var udklædt i de sjoveste antræk. Unika har tilknyttet diætist, som hjælper os alle med at holde øje med vægten og rådgiver om sunde kostvaner. Det forhindrede os nu ikke i, at gøre plads for en dejlig påskefrokost, fint pyntet op med gule og grønne farver, liljer i vaser og påskeæg, ej at forglemme. Påske ferien gik på held og snart begyndte alle at spejde længselsfuldt efter forårets komme med planlagte ture og anden aktivitet. Vi var bl.a. en smut forbi Stevns klint. Alle nød den skønne natur og fantastiske udsigt ud over den stejle klint. Det galt om at holde tungen lige i munden ned af den smalle trappe til stranden. Museet var virkeligt interessant, her kunne man suge til sig af viden om levevis i gamle dage. En af forårets helt store højdepunkter var da Joey Moe og Mads Christian (X Factor) kom og sang i Næstved Storcenter her stod Unika pigerne i aller forreste række med god mulighed for at kunne nyde idolerne på tætteste hold. Efter koncerten var de heldige at rede sig autografer som et dejligt minde. Hestene, som pigerne nyder at hygge omkring, bliver igen brugt flittigt, det er trods alt hyggeligere, at ride når solen skinner. De 3 kattekillinger, som Unika fik i sensommeren sidste år trives godt, altid inden for rækkevide til en ordentlig kæletur. God sommer til alle
 
02-11-2015   

Unikas nyhedsbrev oktober 2015

 

 

Bladende falder af træerne, og landskabet syner af efterårets smukke og nuancerede farver. Det er blevet efterår og Unika plukker æbler og bær, som vi laver saft og suppe af. Vi er praktiske og gør klar til vinteren. Vi river blade sammen og har sat havemøblerne i hi. Hestene har fået dækken på og vi hygger inde døre, med varm kakao og lys på bordet.

Unika har fået tre nye killinger, så der bliver i øjeblikket gjort ekstra meget for, at de nytilkomne føler sig godt tilpas.

Flere af Unikas piger har været/ er i praktik og det har været spændende. Marie-Louise er i praktik på et vaskeri i Nyråd, hvor hun til punkt og prikke folder og lægger tekstil og andet sammen. Nadine har været i efterårsferiepraktik på Rideskolen, på Askov, hvor hun har ordnet stald, passet og plejet alle hestene. Nanna har været i praktik i en dyrehandel, hvor hun fodrede dyrene og satte varer på plads. Alt dette i forbindelse med skolen. Mia er i praktik i Rema 1000 og har været der i snart 3 måneder. Christina og Bibi har fået nye cykler, så der cykles frem og tilbage til diverse aktiviteter.

I efterårsferien stod den på shoppetur til København, sightseeing og Halloween hygge i Tivoli, om aftenen. Der var pyntet så flot op og pigerne fik prøvet lidt af hvert. Græskar blev skåret på Allehelgens aften og ”U”-hyggen spredte sig, da mørket faldt på og lyset i de flotte græskar, lyste nattehimmelen op. Vi var til et ”Knæk- Cancer” show, på Nadines rideskole og vi har været i biografen og se far til fire.

Vi har desværre måtte tage afsked med en voksen, Chanell, og sige pænt farvel samt held og lykke fremover. Vi kommer til at savne hende.

Mens vi spiller kort om aftenen, taler vi om vinterens glæder og planlægger så småt. Unikas juleaften, juleturen til Gisselfeld- hvor vi måske møder julemanden og spiser æbleskiver J

Vi er i gang med at etablere et værksted, på Bygården, hvor vi kan lave smykke, sy og strikke, male samt klippe og klistre. Og hvem ved, måske kan man lave en julegave eller to. Her kan vi i hvert fald tilbringe de kolde og mørke aftener, i selvskab med hinanden og hygge med aktiviteter, i stemningsfyldte lokaler.

 

De allerbedste efterårs hilsner fra alle på Unika

 

 
28-07-2015   

Nyhedsbrev forår / sommer 2015

Nyhedsbrev forår / sommer 2015 AK AK AK ! Hvor bliver sommeren dog af? Nu har Unika fået sat det enorme store badebassin op –og så vil det jo være dejligt med noget sol og sommer, så pigerne rigtig kan få badet. Selv om foråret også var lidt køligt tog Unika alligevel rundt til en række arrangementer. Bl.a. var Nadine, som flyttede ind på Unika først i april, deltager i et par ride stævner på Askov Rideskole, med de andre piger som ivrige tilskuer. Unikas heste er blevet brugt flittigt, og Fanny, som ellers var skadet vinteren over, er nu heldigvis helt frisk igen. Påsken blev markeret på festligvis med en dejlig frokost, hyggeligt anrettet og fint pyntet op i gule og grønne farver. Her manglede bestemt ingenting – selv lagkagen var pyntet med påskeæg. Fastelavns fest i Unika foregik på behørig vis, med hjemmebagte fastelavnsboller og udklædning. Fantasien blev sluppet fri med tøndeslagning og det hele. En tønde var hængt op til formålet i hestestalden og vi havde det alle rigtigt sjovt. Lige før sommerferie start var Unika til teaterforestilling på ungdomsskolen i Vordingborg. Marie-Louise og Bibi skulle optræde – og det blev rigtigt fornøjeligt at se for os alle og i dagens anledning, som markering af sommerferiens start, - inviterede vi alle pigerne på fin restaurant hvor vi rigtigt fik hygget os og nød den gode mad. Pigerne elsker sushi så valget var ikke svært, heldigt vi på forhånd havde bestilt bord på Running Sushi i Vordingborg, ellers havde der sikkert ikke været plads. Unika har i sommerferieperioden tradition for at arrangere ture og i år er ingen undtagelse. Pigerne har allerede været afsted til Bornholm, her boede de i 2 hytter på en campingplads og fik en masse mindeværdige oplevelser med sig hjem fra solskindsøen. Snart pakker vi kufferten igen. Vi ved jo pigerne også elsker storbysferie så Unika ”topper” med en bonus tur til Berlin, 4 dage i august, her skal de bo på hotel, lige i centrum af Berlin. Nærmere om ferieturene i næste nyhedsblad.
 
17-02-2015   

Nyhedsbrev efterår/vinter 2014-15

Ja ! så blev det endelig tid til ferieturen til Stettin i Polen. Vi skulle alle tidligt op – men sådan en dag, er det jo intet problem. Vi skulle med turist bussen fra Vordingborg og derefter med færgen Gedser Rostock. Efter en lækker morgenbuffet på færgen, samt lidt indkøb i supermarked, var vi snart i Tyskland og derefter videre med bussen til Polen. På Hotel Radisson i Stettin, fik vi nogen dejlige værelser, men det bedste var, at hotellet lå lige ved siden af et indkøbscenter – lige noget for sådan en flok købe glade piger. Vi havde nogen pragtfulde dage med rundture i byen, besøg på restauranter, mange ture til Galaxen – som det store indkøbscenter hedder- og ikke mindst en spændende tur til et stort marked lidt uden for Stettin. Her syntes pigerne, det var rigtig sjovt at ”prutte ” om priserne. På Hotellet var vi flittig bruger af den indendørs swimmingpool samt sauna. Det er en ferietur, som vi alle se tilbage på med glæde, og pigerne ønsker gerne at komme på storbys ferie en anden gang. At holde jul på Unika er en tradition, som både pigerne samt personalet glæder sig til hvert år. I år blev ”juleaften” afholdt d. 11. december 2014 med alt, hvad der hører sig til flæskesteg / andesteg og selvfølgelig risalámande. Med propfyldte maver sang vi en masse af julens salmer og sange – og så var der gaver til alle. Ja! Unika må have sprængt budgettet, med alle de gaver, men pigerne nød det i fulde drag og hele tiden lød det – ” Nej ! det var lige det jeg ønskede mig ” Så sluttede vi en dejlig vellykket aften af med pakkeleg og det kommer, der jo altid et godt grin ud af. Unikas 2 ældste piger er i oktober mdr. flyttet i en lejlighed i Vordingborg, og de er rigtig glade for deres nye bolig, og har gået op i med liv og sjæl at indrette den – og den er da også blevet rigtig hyggelig. Pigerne klarer flot at bo for sig selv, og deles godt om de praktiske opgaver, der er i egen bolig. Pigerne er forsat med til en række arrangementer, som tilrettelægges af Unika, men pigerne tager også til en masse arrangementer, som de selv arrangere bl.a har Christina holdt sin 26 års fødselsdag i lejligheden med gæster til kaffe og spisning. Et par af pigerne fejrede nytår på Unika og her fik den ikke for lidt med nytårspynt, hatte og lækker nytårs menú. Og selv om de var kommet sent i seng – syntes de alligevel at vi skulle i biografen nytårsdag. Nu glæder pigerne sig til søndag d. 22 februar, hvor de skal til København og se Circus de Soleil og det skal nok blive en stor oplevelse.
 
17-09-2014   

Nyhedsbrev sommeren 2014

Sommeren 2014 – Kan en sommer næsten blive dejligere. Her på Unika er der sket en masse hen over sommeren. Bo–huset har fået sat nyt køkken op, et flot køkken med en masse skabe og skuffer, nyt komfur, køleskab og ikke mindst en opvaskemaskine, hvilken pigerne syntes er rigtig SKØNT. Pigerne har været på en lang række udflugter i løbet af sommeren. Der har været tur til Egeskov slot, hvor der blev studeret gamle genstande på slottet, samt gået rundt på de forskellige museér og udstillinger. Bregentved dyreskue er også en begivenhed pigerne nyder at tage til og ikke mindst er Bon Bonland besøgt op til flere gange. Den sidste udflugt gik til Roskilde til store hestedag, lige noget for de heste glade piger. – Og badebassinet har været flittigt brugt i sommervarmen, især Mia elsker at plaske rundt i bassinet med ”Åse”, som er et badedyr. Hip hip Hurra,-ja for hele 3 fødselsdage hen over sommeren har vi haft. Marie Louise fyldte 20 år, Mia blev 18 og Bibi blev 26 så stort tillykke til alle 3. En anden meget stor begivenhed er at Bibi og Christina flytter i lejlighed i Vordingborg i løbet af efteråret, så det bliver rigtig spændende for dem, at skulle ud og bo for sig selv. De er dog stadig tilknyttet Unika, for helt kan vi ikke undvære dem. – Men inden de 2 piger flytter skal Unika på en lille ferie tur til Stettin i Polen, hvor vi skal bo på et dejligt hotel med svimming pool og hotellet ligger lige ved siden af et stort indkøbscenter, så det er en tur alle glæder sig til. Vi tager afsted torsdag d.2 oktober og er hjemme igen søndag d. 5 oktober – men den tur må I læse mere om i næste nyhedsbrev.
 
28-04-2014   

Nyhedsbrev foråret 2014

Edelig kom solen med sine forårsvarme stråler og tørrede den fugtige jord i haven. Havemøblerne er sat ud og i stalden pusles ekstra om hestene, for ude er ridebanen gjort klar så nu kan ride sæsonen godt begynde.

Årets første arbejdsweekend, i marts måned, gik med at udvide folden helt op til det fjerneste hjørne af engen. Nymalet og fint kom det til at se ud. Der blev sørget godt for de flittige arbejdspiger med friskbagte pølsehorn, saftevand og kage.

I lejligheden og bo-huset er der fuld af aktivitet og liv. På værelserne er der friske blomster i vaserne og vi har været på indkøbstur til Ikea efter nyt til køkken og stue.

Pigerne klare sig rigtigt fint med alle deres gøremål. Selv om dagende godt kan være lange med de forskelliges STU-forløb, skolegang og arbejde søger vi altid for at samles til fælleshygge og snak.

Alle mindes vi de sjove oplevelser. F.eks. i påsken hvor Unika var på fisketur til Myrup ”Put and take” sø. Fangede nu ikke noget, men vejeret var dejligt. ”Krokodille farmen” på Falster, var rigtigt spændende, med masser af Info om dyrenes levevis. Besøget på Stevns klint med den særlige kirke og det lille museum. Og sidst men ikke mindst ”påskehareskattejagt” hjemme i Unika, med indlagte poster og skattekort.

Vores pædagog, Mia nedkom med en stor og velskabt dreng d.16. december sidste år, og er nu på barsel frem til september. Tre nye medarbejdere er kommet til i det nye år. Lone (pædagog på deltid), Line og Carina (begge sovevagt).

Græsset gror og fuglene synger, alt ånder fred og idyl. Med disse ord vil vi ønsker jer alle, familie og venner, en rigtig god sommer.
 
08-11-2013   

Nyhedsbrev oktober 2013

Efterårs hyggen er over os.Temperaturen daler og Unika er beriget med et smukt og sanseligt syn af naturens skiftende farver. Praktisk arbejde er på kalenderen og vi siger traditionelt på gensyn til sommeren ved at samler æbler, rive blade sammen og gøre klar til vinterens mørke og hygge. Hestestalden er også blevet gjort klar til vinteren og hestene nyder godt af den fine og rene stald. Nanna er flyttet ind og er faldet godt til hen over sommeren. Vores pædagog Mia går på barsel til november og i den forbindelse, har vi sagt velkommen til Joan og Pernille. Unika har også fået faste nattevagter, Chanell og Stine, så der er fremover knyttet fast personale an om natten. Hele sommeren har vi nydt godt af vores hjemme dyrkede grøntsager, og nyder i øjeblikket godt af varme økologiske grøntsags supper. Efterårets praktiske projekt er at få lavet et hønsehus, så Unika til foråret kan blive selvforsynet med økologiske æg. Pasning, fodring og indsamling af æg vil blive en naturlig del af hverdagen. I uge 28 var vi i sommerhus på Norddjurs, ved Bønnerup strand, hvor vi selv lavede mad, hyggede os og besøgte Randers Regnskov og Kattegatcenteret. Vejret var med os, så vi var selvfølgelig også på stranden og nød godt af Jyllands fantastiske is. Hen over sommeren har Unika haft hyggelige sommeraktiviteter, som grill aftener, Hawaii hygge, strandbesøg, Cirkusbesøg mm. - Alt dette imens vi talte ned til årets længe ventede Mallorca tur, den 27. september. Vi havde en fantastisk dejlig tur med helt op til 40 grader. Vi havde hyggelige og rolige dage med afslapning ved poolen og stranden. Men vi havde også aktive dage og oplevelses dage, hvor vi f.eks. tog ind til storbyen Palma og shoppede. Vi havde også en heldagstur til Soller, hvor vi kørte med et gammelt veteran tog, højt oppe i bjergene og igennem appelsin plantager. Masser af frisk frugt og antioxidanter, sanselige madoplevelser og solens D-vitaminer har givet Unika et frisk og velnærende pust, til efterårets kulde og blæst. Vi er derfor, med god energi, i gang med at planlægge vinteraktiviteterne og ser frem til sæsonens hjertens kære oplevelser.
 
07-07-2013   

Nyhedsbrev

 
 
Endelig kom den danske sommer, med alt slags sommervejr. Badebassinet er kommet op og er allerede taget i brug. Unika har købt nye liggestole, en hængekøje og en hængesofa, så vi alle kan nyde det gode vejr i hjemmelige omgivelser.
 
En ny pige er flyttet ind på Unika. Den nye pige hedder Mia og er allerede faldet godt til. Til august flytter endnu en pige ind og hun hedder Nanna. Udover nye piger på Unika, har vi også fået to nye vikarer, Ulla og Karin. De glæder sig til at tilbringe mange gode timer på Unika, i den skønne sommertid.
 
I foråret måtte vi sige farvel til vores dygtige zumba lærer, Klaudia, som desværre stoppede med at undervise aftenhold. Heldigvis var vi allerede startet hos Marie, som vi nu er blevet rigtig glade for. Marie holder også ”Sunde Søndage” med forskellige danse arrangementer, som vi glæder os til at opleve hen over sommeren. I hele maj måned dansede vi f.eks. indisk Masala Bhangra, som var vældig sjovt. Det kan være et nyt muligt tiltag til efteråret.
 
Igen i år var vi på Døllefjelde musse markedet og spise kæmpe hotdogs. Vi så flotte biler og var i mange hyggelige boder. Christina afsluttede bowling sæsonen og fik et diplom for, at have deltaget i klubmesterskabet. Marie- Louise, Mia og Bibi har haft fødselsdag, som naturligvis blev fejret med flag og lagkage. I den forbindelse var vi også i Nykøbing zoo og endnu en tur på running sushi.
 
I uge 28 tager hele Unika til Jylland i sommerhus, hvor vi skal spise masser af frisk fisk, gå lange ture ved stranden og selvfølgelig bade. Alt efter hvad der er stemning for, så skal vi opleve Randers regnskov eller Kattegat centeret og en tur i sommerland.
 
Sidst i september måned, tager Unika sydpå til Mallorca. Det ser vi alle frem til og glæder os til garanteret sol, strand og varme, men ikke mindst til masser af is, luksus og eksotiske oplevelser.
 
Mia og Bibi starter til ridning efter sommerferien, hvilket de glæder sig til. Alle hestene trænger også til at blive rørt godt hen over sommeren, så vi undgår tykke græs maver. Vi har haft en arbejdsweekend, hvor alle hjalp med at lave hestehegn og delte folde, så hestene ikke får spist for meget. Vi har ikke fået lavet hesteskur endnu og det bliver måske først et forårs projekt, til næste år. Vi har brugt meget af foråret på at anlægge, så og passe vores urtehave og mange afgrøder står allerede i flor på rad og række. Vi har båret bænke om og lavet bålsted deromme, så vi har fået skabt et hyggeligt miljø og vi glæder os til at smage og tilbringe lunefulde sommeraftener ved urtehaven, med solnedgange og udsigt ud over landskabet.
 
Unika ønsker alle en fantastisk sommer og vi håber på godt vejr til alle
 
 
 
11-04-2013   

Nyhedsbrev

Så kom det længe ventede forår og Unika kan næsten ikke vente med at komme i haven. Her i foråret skal vi have anlagt urtehave og sået, så vi hele sommeren og det meste af efteråret, bliver selvforsynende med økologiske grøntsager. Vi hjælper hinanden med at så, luge ukrudt og høste.

Vi glæder os til at nyde vores hjemmedyrkede grøntsager i fælleskab, hele sommeren. Selvom vi har mange gode oplevelser i vente, glæder vi os stadig over årets allerede gode minder. I januar måned, havde vi årets faste udsalgstur til København, hvor Marie-Louise havde en veninde med. Christina havde fødselsdag og vi hyggede med god mad og lagkage. I februar måned, oplevede vi alle det fantastiske Circus de soleil, i Forum. Inden showet spiste vi en lækker sen frokost og dessert, på cafe Overfor, så vi mætte og tilfredse kunne nyde forestillingen. Vi var alle meget begejstrede og det endte med, at Unika købte dvd’en, så vi kunne genopleve det fantastiske show. Niels har også haft fødselsdag, så hele Unika var inviteret til kagebord.

Bibi har fået lov til, at invitere Kira indenfor og har derfor fået indrettet lejligheden, med alt hvad en kat behøver. Den 1. weekend i marts, fik Mille sig endelig en veninde. Katie er en ny lille sort pony, som vi ikke kunne stå for. Hun vrinsker af os alle og hilser os når vi går i stalden. Katie er blevet gode venner med de andre heste, og hun har nu fået en fast boks i Unika stalden.

Vi glæder os alle til det gode vejr kommer, for så skal vi endelig i gang med at ride og hygge på ridebanen, med både små og store heste. Men i år skal vi også have bygget et lille hus til hestene på folden, så de kan gå ude nat og dag, hen på sommeren.

Midt i marts måned, var vi på Møn og se Teaterbygningen FANEFJORD´s udgave af Marie Antoinette. Det var et meget inspirerende stykke, hvor eleverne også selv spillede musik, styrrede lys og havde syet kostumer. Vi mødte nogle af pigerne efter stykket, og fik taget billeder sammen med dem.

Sidst i marts, sammen med påsken, kom påskeharen på Unika og alle var heldige, at få et flot påskeæg. Vi startede påsken med en lækker middag på Sushi restauranten, i Vordingborg, og blev enige om, at det var årets påskefrokost. Imens vi fangede små cheesecakes på båndet, snakkede vi om, hvad vi godt kunne tænke os at opleve hen over sommeren.

Vi ønsker alle et dejligt forår.
 
21-12-2012   

Nyhedsbrev

Så kom den smukke og kolde vinter. Landskabet er dækket af sne og med sig bringer den hygge og stemning. Julestemning på Unika faldt tidligt i år, da vi tog til årets julemarked på Gisselfeld kloster d. 25 november. Her var lune kroge og masser af inspiration til gaver og kreativiteter. Som traditionen tro besøgte vi selvfølgelig julemanden og nød godt af de stemningsfulde og sanselige indtryk. Vi sluttede dagen af med en god middag på den kinesiske restaurant og ris a la manden.

Morgenhygge med kalenderlys og fællesspisning giver en god start på dagen, så derfor køres pigerne på job om morgenen i den mørke tid. Vi har pyntet fint op i huset og fået et lille charmerende udendørs juletræ med lys i.

Gave køb og gave indpakning blev gjort i god tid, så vi alle kunne glæde os ved tanken om Unikas jul d. 12 dec. Alle mødte spændte og forventningsfulde op med godt humør. Mad og drikke blev nydt, der blev sunget rundt om træet, gaver blev givet og pakkespil blev spillet. Som en stor overraskelse kom bandet “Hvid Bille” og spillede deres bedste hits med nissehuer og højt humør. Alle sang med og fik smil og glæde frem hos alle.

Bibi og Marie- Louise er startet op til Zumba om mandagen også, så nu danses der to gange om ugen - mandag og torsdag. Christina er begyndt til bowling i Vordingborgs bowlingcenter, med kæresten og andre gode venner. Zumba og bowling holder julepause, men vi ser alle frem til at starte op igen til næste år.

Unika ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

 
22-10-2012   

Nyhedsbrev

Efteråret er kommet og vi nyder synet af de mange smukke blade, som ændrer farve og form i øjeblikket. Det er koldt ude og vi har fundet det varme tøj frem. Hestene har fået dækkener på og vi har sat havemøblerne tilbage i laden. I stearinlysenes skær og i duften af økologisk urte the, mindes vi sommerens gode oplevelser fyldt med kultur, historie og gode grin.

F.eks. har vi besøgt Roskilde Domkirke og været på fødevare messe. Christina har været på tirsdags market i Stege med Kim. Bibi og Marie-Louise har været på ride lejr og været med Unika på ”Lys over Lolland Festival”.

Imens dagene bliver kortere og temperaturen daler, er vi igen startet op på zumba hver torsdag. Dette er en aktivitet som giver røde kinder og smil på læben, så derfor overvejer vi at starte op om mandagen også i stedet for motions center. Dertil vil vi udvide Unikas eget motions rum, med en kondicykel og et løbebånd. Vi har desværre måttet aflive vores skønne pony Felix, som blev syg. Det er vi alle berørt af, ikke mindst Mille som savner sin ven. Derfor kigger vi os lidt omkring efter en ny pony.

Vi har fået to nye vikarer på Unika og har sagt farvel til Jacqueli, som startede på dyrepasser uddannelsen. Ida og Marlene er begge pædagogstuderende og pigerne har taget godt imod dem.

Mia er fyldt 30, så derfor arrangerede pigerne på Unika en hemmelig overraskelses fest med god hjemmelavet mad og musik.

Efterårsferien har budt på hygge og uhygge med græskar udskæring og lejede film i stuen med havregryns chips og popcorn. Unika ser frem til efterårets kommende aktiviteter som f.eks. filmen Twilight og julemarkedet på Gisselfeld kloster.

Vi ønsker alle et smukt og lunefuldt efterår.
 
13-07-2012   

Nyhedsbrev

 
 
Sommeren er over os og vi nyder alt slags vejr. Ferien er så småt begyndt for nogle af pigerne. Vi spiser i haven og griller, når vejret tillader det og kører ofte på tur og får en is ved havnen. Vi nyder også sommerens sæson frugter og pigerne har været ude og plukke jordbær.
 
Bibi og Marie- Louise har været på ridelejr på Ærø og rejste selv frem og tilbage. Ikke alle holder ferie på samme tid, men vi sørger for lidt ekstra hygge og særlige individuelle aktiviteter, for den pige, som skal være tilbage på Unika.
 
Vi rider og strigler hestene når lejligheden byder sig og vi går ture med hundene og nyder synet af de flotte omkring liggende marker, fyldt med korn og blomster. Praktiske er vi også, stalden er blevet sommer rengjort og vi er indimellem aktive i haven med have arbejde.
 
Marie- Louise er fyldt 18 år, hvilket vi fejrede med en tur i Bonbon land og middag på Jensens Bøfhus. Bibi har også haft fødselsdag, hvilket vi fejrede med sang, chokoladekage og gaver. Vi havde pyntet fint op og hun havde selv valgt menuen om aftenen. Ydermere er Bibi også flyttet over i Unikas lejlighed og alle pigerne har været søde til, at hjælpe hende med flytningen. Vi spiser stadig samlet til aften og pigerne besøger hinanden på tværs af gården.
 
Det har også været Sankt hans aften og Unika var ude og se bål på Præstø strand, gik tur langs fjorden og hilste glædeligt på lotte. Vi kørte dog hjem, efter ønske, inden bålet blev tændt, da det blev tændt sent og var blevet noget køligt.
 
Marie- Louise har afsluttet skolen og vi var alle oppe og se hende få dokumentation på, at hun havde deltaget i undervisningen og sammen deltog vi i en hyggelig samling for klassen, med god mad og drikke.
 
Som noget nyt, har vi etableret et lille motionsrum på vagtværelset, med blandt andet step maskine, håndvægte, mave bænk og balance redskaber, som pigerne bruger i selskab med en voksen.
 
Vordingborg festuge er i fuld gang, men vejret har ikke været med os, så vi har i år ikke været inde og høre musik om aftenen. Nogle har været inde og kigge boder i dagtimerne. I år rejser vi ikke sammen på Unika, eller på anden vis holde ferie sammen. Vi gemmer turen til næste år, hvor vi håber på en badeferie sydpå. I stedet for, vil der være en del dags ture og vi ser allerede frem til, at høre musik i København, når Hvid Bille skal optræde med deres nye cd.
 
Unika ønsker alle en god sommer


 
 
04-04-2012   

Nyhedsbrev

 
 
Nyhedsbrev
 
 
Som noget nyt, vil Unika skrive nyhedsbrev én gang hver 2-3 måned og fortælle lidt om hverdagen og evt. nye tiltag på stedet. Foråret er på vej og blomsterne titter frem alle vegne. Unika har fundet havemøblerne frem og er i fuld gang med, at gøre klar til sommeren.
 
Sammen med vintertøjet er vores nintendo wii pakket væk og vi vil i stedet lave aktiviteter udendørs. Vores medlemskab i træningscenteret er sat på stand by indtil efteråret og er erstattet med motion i naturen. Hestene bliver striglet og trænet, vi går lange ture i området med hundene og cyklerne er fundet frem. Zumba er stadig et hit, som vi går til hver torsdag indtil sidst i April måned. Denne sport tilmelder vi os igen til efteråret, efter pigernes eget ønske.
 
I Januar måned, holdte vi fælles fødselsdag for Christina og Lotte. De valgte selv en god restaurant, hvor de gerne ville spise, og inviterede Unika og Kim med ud og bowle. Vi hyggede os alle med spil i spillehallen og en sodavand efter en times bowling.
 
I Februar måned valgte pigerne, at vi skulle i biografen og se “ Min Søsters Børn” med slik, sodavand og popcorn samt middag på den kinesiske restaurant i Næstved.
 
I Marts måned måtte vi sige farvel til Lotte, som flytter til Præstø i egen bolig. Vi vil komme til at savne hende, men vi må meget gerne komme og besøge hende. Vi måtte derfor også sige på gensyn til Sanne og i den anledning spiste vi ude og fik en god aften.
 
Pigerne på Unika har fået mere ansvar over for dyrene. De skal på skift fodre katte morgen og aften, samt hjælpe med at muge ud hos hestene i weekenderne hvor, de er på Unika. Vi glæder os alle til at komme i gang med at ride igen og til, at komme i god form. Nogle af pigerne har endda snakket om, at de måske gerne ville på ridelejr til sommer. Vi har alle kommet med ideer til gode og hyggelige aktiviteter hen over sommeren, og vi kan se frem til en god tid med forhåbentlig masse af sol, is og varme J
 
Vi ønsker alle en god påske.
 
Mvh. Unika
 
 
 
Fonden Unika - Over Vindingevej 21, 4760 Vordingborg - Tlf. 5538 1314 / Mob. 2625 5538 - E-mail: info@fondenunika.dk